Video: Tung fortil

Rigtig mange heste er alt for hårde fortil, og rigtig mange ryttere har accepteret det, tror at det bare er god kontakt, eller aner ikke hvordan de skal få den blødere – jo måske med et skarpere bid. Der er bare ikke nogen heste, der vil foretrække at ligge hårdt fortil, og de bliver bestemt ikke bedre af et skarpere bid.
Jeg oplever at selv den “hårdeste/ tungeste” hest i virkeligeheden er meget følsom. De har ofte ikke fået tilbudt en følsom hjælp fra hånden og mange heste bruger det at ligge hårdt fortil, som en beskyttelse af resten af kroppen. Klik på videoen og se med.

.

Leave A Reply (6 comments So Far)


 1. Jytte Bøgh
  3 år ago

  God video?
  Nogen der kan forklare hvad der er et”blødt” bid
  Muffebid – todelt eller tredelt?


 2. jette larsen
  3 år ago

  jeg har en oldenborger som i løbet af en ingen tid tager tungen over biddet. Hvilket bid ville du foreslå


 3. Christina
  4 år ago

  Du fortæller præcis om den udfordring jeg har med min hest. Jeg har dog nægtet at blive hård i hånden, og meget langsomt er hun begyndt at forstå, at hun ikke behøver enten at blive hård før man har bedt hende om noget, eller krølle sig helt sammen. Det er en langsom proces, men jeg er overbevist om, at det nok skal blive rigtig godt. Tak fordi du tager emnet op.


 4. Anita
  4 år ago

  Det er godt en god video og fedt se at du virkelig gøre alt for vi kan forstå hvad du mener
  ??? lige hvad jeg kunne bruge tak ??


 5. Nickie
  4 år ago

  Altid en STOR fornøjelse at følge dig..lærerigt og inspirerende..


 6. Emma Elbo
  4 år ago

  Hej, jeg har det modsatte problem, da min hest er rigtig blød i månden og rides for meget små hjælpere. Mit problem er at hun næmt ligger sig under lod, især på dressurbanen. Jeg rider med rimlige lange tøjler da jeg er ved at genoptræne (har redet alle gangarterne i ca. 1,5 måned). Har du nogle ider til hvad jeg kan gøre? 😉
  Mvh. Emma