Osteopati og akupunktur

Rigtig mange hestefolk oplever forandringen der sker i hesten, når man har fået den behandlet. Jo mere jeg arbejder med hestens krop, jo mere oplever jeg, at det der med at hesten “aldrig fejler noget og ikke har brug for behandler” (osteopati, KST, fysioterapi,kiropraktor osv) ikke er stemmer overens med det jeg ser. Vi vil jo gerne have en hest der er blød og ensartet i kroppen og som svinger henover ryg og lænd. Det er bare sådan at hesten også en gang i mellem falder , snubler, bliver sparket osv. Det slags sætter sig, ligesom hos mennesker, i kroppen og så begynder kroppen at kompensere. Når kroppen løber tør for kompensationsmuligheder, så begynder hesten at få ondt eller bliver låst og spændt. Det sker som regel 2-3 måneder efter at den faldt eller snublede.

Jeg arbejder med fascier (bindevæv) og efter funktionelt indirekte behandlingsmetoder. Det betyder at jeg ikke retter fx et led ved at trykke det på plads mod en spænding, men ved at bringe det hen hvor der er mindst modstand og derfra løsne det så det selv glider på plads. Det er en simplificeret måde at forklare det på, men hvis du gerne vil nørde lidt eller have det uddybet, er du altid velkommen til at ringe.

Min behandler baggrund er gennem forskellige kurser og jeg tager bla. uddannelse ved Patricia Kortekaas som uddanner i ” Animal Normalization Therapy”. I forhold til akupunktur har jeg taget en certificering hos IVAS i 2016. Hele måden kinesisk akupunktur ser individet på, finder jeg meget interessant og fascinerende.